Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Borsa ve Finans topluluğu ve Bankacılık ve Sigortacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile 30 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 15.00’te SPK/ Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavlarına Hazırlık Paneli düzenlendi.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol BABUŞÇU ve Prof. Dr. Adalet HAZAR’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Doç.Dr.Ercan ÖZEN Oturum başkanlığını yaptı.

Konuşmacılar;

Aracı kurum, banka ve diğer finans kurumlarında işe alım konusunda oldukça önem arz eden SPK ( Sermaye Piyasası Kurulu) belgesine sahip olmak için nasıl başvuru yapılır? Sınava nasıl girilir? Hangi sınav türlerine ne zaman başvuru yapılmalıdır? Sınavın geçer notu kaçtır? Sınavın maliyeti ne kadardır? Belgenin alınması durumunda kişiye olan avantajları nelerdir? Alınan belgenin süresi var mıdır? gibi sorular yanıt buldu.

Sunum sonrasında Finans ve Bankacılık bölümü öğrencileri konuşmacılara merak ettikleri soruları yönelttiler. Sıcak ve eğlenceli geçen etkinlik, 4 Aralık 2021 tarihinde SPK sınavlarına girecek öğrencilere başarı dilekleri ile sona erdi.

30 Eylül 2021